Dildsnaps er frygtelig godt, og lige så nemt at lave. Dild producerer materiale til snaps, hele sæsonen i gennem.
Brug de grønne dildkviste i foråret, snapsen er drikkeklar og frisk allerede efter en dag eller to, den kan også trække i længere tid og så fortyndes.
Skærmene i blomst eller med grønne umodne frø giver en noget dybere dildsmag, kom hele skærmen i flasken, med hovedet nedad, det kan være lidt bøvlet da man ligesom skal tage en lille skærm af gangen ned gennem flaskehalsen, men det er noget lettere at få den der fra igen, da man så bare kan hive i stilken og så er den ude.
Eller brug, lige nu, de modne dildfrø, frøene kommes på et glas med tætsluttende låg, tilsæt snaps. Lad snapsen trække i 1 til 2 uger og smag på den, den skal nok trække en måned eller to men smag endelig på den for den smager dejligt.
Når den er god og stærk filtreres dilden fra og snapsen fortyndes til ønsket styrke.
Vigtigt, her skal smages godt og grundigt.
Fremstil en pæn etiket med hvad det er der er i flasken, fremstillings tidspunkt og hvornår den er filtreret. Brug en pæn flaske det forhøjer stemningen og opbevar den mørkt når den ikke er i brug.
Om alkoholen er klar Brøndum eller vodka er en smagssag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar