tirsdag den 23. marts 2010

Beskæring





Det er bedst at beskærer træer og buske i vintermånederne, hvor der er småt med saft i grenene og svampespore i luften. Det har været en trals tjans i denne vinter hvor der har været rigtig koldt og der har ligget meget sne. så en del beskæring er blevet udsat til bedre/varmere tidere og det kan være nu.
Saften er selvfølgelig på vej op, men tænker man sig om er det ikke noget problem at beskære nu. Alt for tykke grene kan være problematisk at skære af nu, da de efterlader et stort sår der kan safte meget. Er grenen meget tyk i forhold til den stamme hvor den sidder, bør man måske overveje at reducerer i bladmængden, altså fjerne nogle mindre grene fra den som man vil have væk, så den ikke vokser så meget i denne sæson og så fjerne den til november.
En gren klippes altid hvor den kommer fra. det er så smart lavet at ved grenfæstet er der på langt de fleste træer en ring, en kallusring, og lige uden for den skal man klippe grenen af... så ringen sidder tilbage på træet.
Kallusringen vokser sig så med tiden ind over snitfladen og lukker såret helt, smart.
Klipper man ikke der, men efterlader en stap på nogle cm. så kan såret ikke lukkes og enten skyder der en masse vanris ud fra stappen og så skal der klippes endnu mere eller også så dør den og rådner og trækker en masse vand ind i stammen med råd til følge.
Klip tæt til stammen og pas på ikke at beskadige kallusringen.
Er kallusringen ikke lige så tydelig, så gælder det stadig at skære så tæt på stammen som muligt og så lægger man et snit fuldstændig vinkelret på grenen, så snitfladen blive så lille som muligt.
Er snitpladen rund, er snittet udført optimalt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar