mandag den 25. april 2011

Porsesnaps

Plukkede i går et par håndfulde porserakler.
Porse er en lille busk der vokser i moser, ved sø og å med lange smalle blade der dufter helt fantastisk.
Hvert forår danner porsen også bitte små røde hunblomster og nogle lidt større kogleligende hanblomster, rakler.
Raklerne er intersante da de smager fortræffeligt i snaps, det gør bladene godtnok også, men de er jo ikke klar endnu.
Raklerne skal plukkes inden de åbner sig og bliver lange og det gør de præsis i disse dage.


Et par håndfulde i en flaske snaps, lad den stå og trække et par dage, smag så på den.

Det er så nu den første beslutning skal tages, skal den drikkes som den er eller skal den laves til essens, som så skal fortyndes med snaps til endnu mere porsesnaps. Svær beslutning og så under påvirkning af alkohol.
Skal det være essens, skal den trække et par uger, smak på den jævnligt, den skal være kraftig i smagen, men må ikke  begynde at smage for meget af harpiks/terpentin.
Skal den bare drikkes som den er, filtreres den gennem et kaffefilter, lukkes tæt til og gemmes i mørke nogle måneder for at den kan få lov at udvikle sig.
Når essensen er klar filtreres den også og gemmes, den kan så fortyndes op efterhånden som der er brug for den, eller gerne et par dage før da alle kryddersnapse har brug for at sætte sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar